E-mail Rob

Terug naar de HOME-pagina
Archief feb. 2008
grafsteenJPvE

Mijn vader en ik (schrikkeldag 2008)
Met de plaatsing van deze steen komt een einde aan de serie
Mijn vader en ik die vanaf begin vorig jaar op dit weblog gepubliceerd werd. Momenteel alleen nog te lezen op aanvraag.

Indiaantje spelen, ook niet alles
22 februari 2008
Want dan hoef je misschien geen boodschappen te doen of af te wassen, maar wel oorlogje spelen. En dan blijft er soms maar weinig van je over.

Ik stop met dat indianengedoe. Ook die ouwe Arendsoog (een van de boeken die hier kwam aanwaaien) was eigenlijk niet door te komen. Terwijl ik ze vroeger verslonden heb.

Deed me denken aan een oud knipsel.

slachtoffer
soldaatjes

Maar ook indianen moeten...
(21 februari 2008)
Boodschappen doen, bijvoorbeeld. Zie het baasje wijzen waar ze met haar boodschappentasje naar toe moet.
Zo is het nog wel bij de indianen. Het opperhoofd zie ik nog geen boodschappen doen. Terwijl ik mijn dag begon bij de Aldi en C1000.  En verder... afwassen en koken. En nu staat er weer een afwas op ons te wachten.
De tredmolen van het dagelijks bestaan, en wie bedankt je voor al dat gestof en gezuig. En die lekkende kraan is ook nog niet gerepareerd. En de serre moet in de beits. En de buxus gesnoeid...

Ik zie niet meer scherp.

boodschappen

Eindelijk scherp, althans scherper!

Wat hadden die indiannen het toch goed... (20 februauri 2008)
 (zie Nieuwe hobby, 18 februari 2008)
Wat zitten ze daar gezellig hun pijpje te roken rond het kampvuur, ongetwijfeld met een heerlijke pot pruttelende indianensoep erboven. Er is er zelfs één gaan liggen, maar dat kan ook komen omdat hij nogal hoofdpijn heeft, maar daarover later meer.
Was ik maar een indiaan. Geen internet, geen
www.vanspaarbankveranderen.nl geen mailtjes, geen gezeur.... Heerlijk, net vakantie!

kampvuur

Nieuwe hobby...
(18 februari 2008)
Een klein jaar geleden besloten Hanneke en ik onze boekenkasten flink te saneren. Iets wat we al vaker hadden gedaan, maar nu kan het via internet. Eerst via
www.boekwinkeltjes.nl (vooral interessant voor oudere boeken zonder ISBN-nummer), later ook via www.bol.com, waar (bijna) alle boeken met een ISBN-nummer makkelijk kunnen worden ingevoerd en verkocht.

We begonnen met zo´n 200 boeken van ons en wat boeken van vriend  Peter uit Frankrijk, maar al snel liep deze opruimactie uit de hand. Want we bleken het echt leuk te vinden die boeken te verkopen, verzendboekwinkeltje te spelen. We zamelen hier en daar, bij mensen die hun boeken ook kwijt willen, boeken in, sorteren die en zetten een deel te koop. De meeste boeken gaan naar Emmaus of de Kringloopwinkel.

lesbischecomboy

Cowgirl klaar voor scalpering?

Maar een klein deel is wel via bol.com aan te bieden voor redelijke prijzen. Zodat je er nog iets aan overhoudt, na aftrek van de provisie van bol.com en de verzend- en portokosten.
We hebben inmiddels bijna 1.000 boeken te koop gezet, waarvan bijna 250 verkocht zijn. Voor prijzen die veel hoger zijn dan je ooit in een tweedehands boekwinkel kunt krijgen. Het begon met een opruimactie, maar nu zijn we op zoek naar ruimte om al die extra boeken op een nette manier uit te stallen, want iedere keer dat er een boek verkocht wordt, moet je het wel zien te vinden.

En onze nieuwe hobby heeft nog andere vreemde effecten. Van de week hebben we bij vriendin Marina een flinke hoeveelheid boeken opgehaald, omdat ze een deel van haar huis aan het vrijmaken is voor verhuur. Marina vroeg aan Hanneke of ze misschien ook een doos oud speelgoed wilde meenemen. Gipsen, geverfde indiaantjes, cowboys, paarden, een tipi, een vuurplaats enz. We zijn ze aan het schoonmaken, Hanneke werkt de gehavende verf hier en daar wat bij, en ik maak vreemde opstellingen. Ja, wat ik hier nu van moet denken.
Verder gaat het overigens best goed met ons.